کتاب طراحی صحنه در سینما اثر جورجینا شرتر، با هدف تأمین بخشی از نیازهای کسانی که، به شکلی مستقیم یا غیر مستقیم در زمینههای مختلف طراحی صحنه سینما و... فعال هستند، نوشته شده است. شرتر در این کتاب، راهکارهای مفید و بینش عمیقی را در مورد طراحی صحنه ارائه داده است.
کتاب طراحی صحنه در سینما (Designing for Screen) میتواند مرجع بسیار خوبی برای آشنایی دانشجویان و علاقمندان به طراحی صحنه، با قوانین، دستورها، استانداردها و توصیههای مربوط به طراحی صحنه و پیادهسازی این مباحث در سینما باشد؛ بنابراین این کتاب وسیلهای مناسب برای انتقال مفاهیم طراحی صحنه به دانشجویان این رشته و نیز بهرهمندی کسانی که در این حوزه کار میکنند، است.
کتاب طراحی صحنه در سینما، با مقدمهای درباره اصول و اهمیت موارد زیباشناسی (رنگ، بافت، نور و محیط) آغاز شده است؛ سپس به ارزش و نقش این موارد در طراحی و ایجاد فضاهایی برای صحنه اشاره میشود؛ همچنین عملکرد و تلاشهای بزرگان و اساتید این حوزه نیز مورد نقد و بررسی قرار گرفته و در نهایت ضمن بررسی مقولات جزئیتر، نکات ظریفی را در خصوص روشهای طراحی و انجام پروژههای گوناگون به خوانندگان عرضه میدارد.
گفتنی است که کاربرد بسیاری از معادلهای فارسی واژگان لاتین برای مخاطبان این حوزۀ هنری به دلیل عدم کاربرد، ناآشناست، ناگزیر از به کارگیری برابرهای فارسی آنها خودداری شده است.
کتاب طراحی صحنه در سینما، به بررسی شیوههای طراحی با استفاده از ابزار مختلف میپردازد. در این کتاب به طراحی در فیلم، تلویزیون و ویدئو به عنوان یک مفهوم کلی میپردازیم. همچنین به شما کمک میکنیم تا استعداد طراحی خود را شکوفا کنید. چطور میتوان اطلاعاتی که به طراحی کمک میکنند را از فیلمنامه استخراج کرد؟ تمهای کلیدی کدام است و چطور میتوان آنها را به مفهومی تبدیل کرد که به بیان داستان کمک کند؟ تحقیق را چطور و چگونه شروع کنیم؟
مهمترین چیزی که باید به خاطر داشته باشید که ضمناً اساس کتاب طراحی صحنه در سینما را هم تشکیل میدهد این است که طراحی، نقشی کلیدی در بیان داستان دارد.
شرتر در این کتاب به نمونههای مختلفی در فیلمها و برنامههای تلویزیونی موجود اشاره میکند تا شما در حین مطالعه، آنها را ببینید و خودتان متوجه شوید که تصمیمات طراحان آنان چه نقشی در بیان داستان داشته و چگونه آن را غنیتر کرده و تجربۀ بهتری برای بیننده فراهم نموده است.
جورجینا شُرتر (Georgina Shorter) وقتی کوچک بود، با سینما و تلویزیون آشنا شد و بیش از سی سال است که همچنان مجذوب آن باقی مانده است. بارها پدر و مادرش مرا به خاطر علاقه به یک دنیای خیالی سرزنشش کردند. آنها به تماشا کردن تلویزیون علاقهمند بودند، و بیشتر از سینما، لذت میبردند. تا سنین نوجوانی نسبت به فیلم دیدگاه انتقادی نداشت، تا اینکه فیلمهای دوران کودکیاش را دوباره نگاه کرد و متوجه شد آنچنان که فکر میکرده جذاب نیستند! او متوجۀ اهمیت زمینۀ بصری کلی در نحوۀ بیان داستان و حمایت از بازیگران شد. اینکه چگونه میتوان با استفاده از تصاویر، رنگ، بافت، تیرگی و روشنی، نظر بیننده را جلب کرد، برایش جالب بود.
Author(s): جورجینا شرتر, Gerorgina Shorter, رعنا امینی
Publisher: روزنه
Year: 1394
Language: Persian
Pages: 168
City: تهران
Tags: سینما, طراحی صحنه, کارگردانی
پیشگفتار مترجم
پیشگفتار نویسنده
1. رنگ و بافت
2. ساخت فضا (محیط)
3. فیلمنامه
4. تحقیق
5. تشریح ایدههای خود
6. آمادهسازی طرحی دوبعدی برای ساخت سهبعدی
7. اصول ساخت ماکت
8. مدلسازی با جزئیات بیشتر
9. فرایند تولید
واژهنامه