کتاب تحلیل دادههای اقتصادی نوشتهی گری کوپ، مهمترین الگوهای اقتصادسنجی مدرن را بررسی میکند.
کتاب تحلیل دادههای اقتصادی (Analysis of economic data) را نمیتوان یک اثر آموزش اقتصادسنجی به شکل کلاسیک آن دانست. با مرور کتاب خواهید دید که روابط ریاضی استفاده شده در آن ناچیز است؛ در حالی که کتابهای اقتصادسنجی معمولاً لبریز از روابط و اثباتهای ریاضی هستند.
شاید مهمترین نقطهی قوت این اثر گری کوپ (Gary Koop) باشد. تجربه نشان داده است که در فرایند آموزش اقتصادسنجی، معمولاً انتقال مفاهیم فدای بررسی اثباتهای ریاضی میشود. چنانچه مایل هستید مفاهیمی نظیر Logit، ARDL، VECM، GARCH، را بدون نیاز به معادلات ریاضی یاد بگیرید، مطالعهی این کتاب برای شما جذاب خواهد بود.
امروزه تکنیکهای پیشرفتهی آمار و اقتصادسنجی در رشتههای مختلفی نظیر MBA، حسابداری و علوم سیاسی مورد استفاده قرار میگیرد. بسیاری از پژوهشگران در این رشتهها به دلیل عدم برخورداری از پیشینه ریاضی و آمار، قادر به فراگیری الگوهای پیچیده اقتصادسنجی نیستند. یکی از دلایل گسترش بازار پایاننامهنویسی در کشورمان، عدم تسلط دانشجویان تحصیلات تکمیلی در رشتههای علوم انسانی به تکنیکهای آماری است. چنانچه پیشینهی آموزشی شما دربرگیرندهی ریاضیات نبوده و در عین حال مایل هستید تا قادر به فهم و اجرای الگوهای اقتصادسنجی در نرمافزارهای آماری باشید، این کتاب برای شما مناسب است.
نویسنده پنج فصل اول کتاب را به مفاهیم همبستگی و رگرسیون اختصاص داده است. درک این مفاهیم بنیان درک سایر مفاهیم اقتصادسنجی محسوب میشود. به همین دلیل کتاب تأکید زیادی بر این دو مفهوم کرده است. رگرسیون چندگانه در فصل ششم و متغیرهای مجازی در فصل هفتم بررسی میشوند. در فصل هشتم به الگوهای انتخاب کیفی پرداخته میشود. فصلهای نهم تا دوازدهم به الگوهای سری زمانی میپردازد. در این فصلها مفاهیمی همچون ریشهی واحد، همانباشتگی، علیت گرنجر و تصحیح خطا مورد بررسی قرار میگیرند. فصل سیزدهم به بعضی محدودیتها مانند دادههای سانسور شده اختصاص دارد. در نهایت کتاب با پیوستی دربارهی نحوهی مقالهنویسی به پایان میرسد.
Author(s): گری کوپ, Gary Koop
Publisher: دنیای اقتصاد
Year: 1397
Language: Persian
Pages: 384
پیشگفتار مترجمان
پیشگفتار چاپ چهارم
پیشگفتار چاپ سوم
پیشگفتار چاپ دوم
پیشگفتار چاپ اول
فصل 1: مقدمه
فصل 2: مبانی کار با دادهها
فصل 3: همبستگی
فصل 4: معرفی رگرسیون ساده
فصل 5: جنبههای آماری رگرسیون
فصل 6: رگرسیون چندگانه
فصل 7: رگرسیون با متغیرهای مجازی
فصل 8: الگوهای انتخاب کیفی
فصل 9: رگرسیون با وقفه زمانی: الگوهای با وقفه توزیعی
فصل 10: تحلیل سری زمانی تک متغیره
فصل 11: رگرسیون با متغیرهای سری زمانی
فصل 12: کاربرد الگوهای سری زمانی در اقتصاد کلان و مدیریت مالی
فصل 13: محدویتها و راهحلها
ضمیمه الف: شیوه نوشتن یک مقاله
ضمیمه ب: فهرست راهنمای دادهها