مهدی احمدی در کتاب انقلاب و نفت: روایت وزیران جمهوری اسلامی از اقتصاد سیاسی نفت، چگونگی تاثیرپذیری اقتصاد نفت از سیاست را تحلیل کرده و آن را به کمک گفتگوهایی که با وزیران نفت کشور داشته است واکاوی میکند.
انقلاب اسلامی به عنوان یکی از نقاط عطف تاریخ معاصر، تغییرات اساسی در ساختارها و نهادها و حتی در تفکر ایرانیان ایجاد کرد. اساسا انقلاب با به هم ریختن نظم سابق به دنبال ایجاد نظم نو و پیریزی مناسبات و ساختار جدید در جامعه است.
از حدود یک قرن پیش که نخستین چاه نفت در مسجد سلیمان فوران کرد تاکنون ماهیت سیاست، اقتصاد و معیشت ایران و ایرانیان به شدت تغییر یافته و امروز نفت یکی از مهمترین عوامل هویت و همچنین جامعهشناسی سیاسی کشور محسوب میشود. امروزه نفت، این ماده ارزشمند تاثیر بسیار زیادی در سیاست، تجارت خارجی و امیدها و ناامیدیهای اجتماعی است.
در بخش اول کتاب انقلاب و نفت، گفتگوی پژوهشگر کتاب با وزیر آمده است که روایت وزیر از متن صامت خبر موجب پاسخ به بسیاری از ابهامات و سوالات میشود. در بخش دوم نیز روزشمار اخبار دوره وزارت هر وزیر میآید که کنار هم قرار گرفتن خبرها دید بسیار خوبی به مخاطب درباره موضوعات مهم و روند حوادث و اولویتهای هر دوره میدهد.
Author(s): مهدی احمدی
Publisher: دنیای اقتصاد
Year: 1397
Language: Persian
Pages: 352
City: تهران
Tags: تاریخ شفاهی, محمد غرضی, بیژن زنگنه, نفت
مقدمه
گفتگوی اول: وزیر اول در وزارتخانه تازه تاسیس «علی اکبرمعین فر- مهر 1358 - مهر 1359»
گفتگوی دوم: از استانداری تا وزارت «سید محمد غرضی- مرداد 1360 - شهریور 1364»
گفتگوی سوم: هم سیاستگذار هم مجری «غلامرضا آقازاده - شهریور 1364 - شهریور 1376»
گفتگوی چهارم: تغییرات پارادایمی در اوپک «بیژن نامدار زنگنه – شهریور 1376 - 1384»
گاهشمار نفت ایران